fredag 4 december 2015

Planera måltid

Planera måltid

Fakta
Vi har valt att göra mat till Jenny. Jenny brukar känna sig trött ofta, så vi tycker att hon behöver mer kolhydrater. Därför har vi valt att göra panerad torsk med potatis och hollandaisesås, samt morötter, broccoli och ärtor. Potatis, ärtor, broccoli och morötter kan skördas under hösten och vintern. Fisken kan fiskas upp när som helst under året. 

Recept 
Hollandaisesås: 
75g smör
1 äggula
1/2 pressad citronsaft
2-3 msk vatten
salt
malen vitpeppar

Näringsämnen 
• Torsken innehåller D- vitamin, B6, B12, Omega 3 och protein. 
• Potatis innehåller kolhydrater, vatten och fibrer. 
• Broccoli innehåller mycket mineraler och vatten. 
• Ärtor innehåller mineraler, kolhydrater, fibrer och vatten. 

Frågor
  1. Ja, den är bra. Den innehåller näringsämnen som mineral, vitaminer, fibrer, protein pga fisken och äggen, potatisen innehåller mycket kolhydrater. 
  2. Vi byter fisken mot quorn eller baljväxter som böner eller linser. 
  3. Broccoli, morot och potatis skördas under hösten. Man fiskar torsken under hösten också. Citron är kanske inte det bästa för att det inte växer i Sverige men man kan ha något undantag. 
  4. Man kan köpa billigare fisk som hokifilé. 
  5. Utseendet var inte det bästa, men smaken var bra. Fisken, potatisen, hollandaisesåsen, allting smakade bra. Maten hade fin konsistens. Vi hann inte fixa alla grönsakerna, så vi hade bara morötter när vi åt. 
  6. Planera bättre, dela upp sakerna bättre. Vi var inte så effektiva, vi hann inte med allt som tex ärtorna och broccolin. Vi är inte helt säkra på vi gjorde helt rätt. Jenny tyckte om att laga mat till sig själv och måltiden vi gjorde tog ganska långt. Då var vi ändå två personer.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar